Қазақ халқы төрт түліктің төресі деп төбесіне көтеретін жылқының қасиетін тауысып айту мүмкін емес. Ата-бабамыз еті мен сүті шипа жануарды бағалай білген.

Қазірде қазақ қана емес, көп ауруға ем саналатын жылқы етін дамыған Еуропа елдері де мойындап отыр. Шетелдік зерттеуші-дәрігерлер еттің ішіндегі ең пайдалысы – жылқының еті екендігін, жылқы майының адам организмінде ешқашан тұнбаға түспейтіндігін зерттеп білді. Олар жылқы етінің 17 түрлі ауруға ем болатындығын мойындады.
Егістік жайлап өсіп тұрған күнбағыстың адам өмірінде пайдасы ұшан теңіз. Күнделікті асыңыздың әрін келтіретін де сол – күнбағыс майы. Онымен қоса дүкен сөресін толтырып шекілдеуіктер де тұр пісте шаққыңыз келсе. Ал бұл өсімдіктің адам денсаулығына тигізер пайдасы жөніндегі әңгіме өз алдына жеке тақырып. Сонымен зер салып көрейік, ол қандай аурулардың дауасы екен?

Мына жағдайларда күнбағыс өсімдігін қорықпай қолдануға болады:

Сарымсақ тағамға ерекше иіс, дәм беріп тұрады. Оның тәбетті ашатын қасиеті де бар. Алайда сарымсақты жеуге болмайтын кездер болады. Мұны есте ұстаған жөн. Қандай кезде немесе кімдерге сарымсақ жеуге болмайды?

1. Бүйрегі ауратын адамдарға
Сарымсақ құрамындағы токсинді элементтер бүйректің жұмысына кедергі келтіреді. Сол себепті бүйрек сарымсақтың өткірлігінен өз қызметін толық атқармайды.

Ғалымдар адамның денсаулығы мен оның бетіндегі әжімдердің байланысын тапты.

Маңдайдағы әжімдер жүрек-тамыр ауруларынан болатын өлім қаупін көрсетеді. Бұл туралы Тулуза университетінің сарапшылары мәлімдеді.  

Тоқтылардың алғанынан бергені көп болады. Осы аптада құтыла алмайтын міндеттер көп. Достарыңыз бен жақындарыңызға қолдау көрсетуге тура келеді.  Жүрегіңізге жақын адаммен кездесіп, белгілі бір іс-шараға қатысуыңыз мүмкін. Сонымен қатар іскерлік кездесулер, таихқа сүңгу, маңызды ақпаратпен алмасулар болады. Жақын жердегі таңқалдыратын жерге барып қалуыңыз үмкін. Таныс адамыңыздан тосын сый, жайдарлы сыйлықтар болады.