Тұздалған қырыққабаттың сығылған суынан 1 литр алып, оған 400 грамм зәйтүн майын қосады. Сосын 4 дана лимонды сығып, шырынын қоса араластыру керек.
- Подробности
- Категория: Керек кеңес
Жақсы көретін ақ блузкаңда тер дағы қалып, кетпей қойса, екі түйір аспиринді ұнтақтап, шыныаяқтың жартысына жылы су құйып, араластыр. Кірленген жерге осы ерітіндіні құйып, екі-үш сағат солай қалдыр. Кірленген жері өзі-ақ ағарып шығады.
Көпшілік бетке шыққан безеуден көп қиналады. Бір түйір аспиринді ұнтақтап, суға саласың да, безеуге жағып, екі минут ұстайсың. Осылай бірнеше рет қайтала.
- Подробности
- Категория: Керек кеңес
- Подробности
- Категория: Керек кеңес
Көк жуа кез келген тағамға қосымша керемет дәм береді. Оның құрамындағы пайдалы заттар мен дәрумендер жуашығына (пияздың басы) қарағанда көп. Көк жуа деп пияздың піспеген жасыл сабағын айтады. Бұл өсімдіктің емдік қасиеті халықтық медицинада кеңінен қолданылады. Сонымен қатар, көк жуаны шаш өсіруде немесе бекітуде косметологияда да қолданады.
Көк жуаның құнарлылығы 100 грамда 19 килокалорияны құрайды. Оның құрамы 1,3 г ақуыздан, 0,0 г майдан және 4,6 г көмірсудан тұрады. Сонымен қатар, көк жуада А, В1, В2, В5, С дәрумендері бар. Сабақтың емдік қасиеттері калий, натрий, магний, кальций, темір, фосфор және цинктің болуына негізделген.
- Подробности
- Категория: Керек кеңес
Адамдар арасында кейбір оқыстан болатын жағдайларда жәрдемі тиеді деп айтылатын көптеген әдіс-тәсілдер бар. Ал шындығында олардың көбінің пайдасынан гөрі зияны молдау екен.
Мысалы, тамақтан уланған кезде «марганцовканың» әлсіз ерітіндісін ішкізу дұрыс деп жатамыз. Шындығында, бұл – қате. Өйткені оның түйірлері 70 градустық ыстық суда ғана толық ериді. Ал ерімей қалған түйірлер асқазан-ішек жолына түссе, оны бүлдіреді. Ең дұрысы, асқазанды тазарту үшін үш-бес стакан жылы су ішкен жөн, ол құстырады, сосын тез арада дәрігер шақыру қажет.
- Подробности
- Категория: Керек кеңес
Апельсин қабығының сіздің денсаулығыңызға пайдасы өте көп. Оны қаныңыздағы холестерин мөлшерін азайтуға қарсы тұтынуыңызға болады.
Апельсин қабығын аршып болғаннан кейін жақсылып шайып, оны уақтап тураңыз. Содан соң үстіне қайнаған су құйып, біраз уақытқа қалдырыңыз. Бұл хош иісті сусын дәмді әрі пайдалы. Оны холестериннің деңгейін түсіретін дәрі-дәрмек ретінде де ішуге болады.
Страница 62 из 92
Соңғы жаңалықтар
- Бурак Өзчивит Ақтауда: Түркі әлемінің мәдени астанасы атанған қалада түрік актері қонақ болды
- «Қайрат» қақпашысы Шерхан Қалмырзаға кәсіпкер жаңа көлік сыйлады
- Қырғызстанда өлім жазасын қайтару бастамасы көтерілді
- Ойыншы
- Павлодар облысында 3 жасар қыздың қазасы: әкесі күдікке ілінді
- Қымбатшылық пен төмен жалақы: Экономикалық талдау
- Қазақстандағы "Сталкинг" заңының алғашқы қолданысы: Атырау облысындағы іс
- Министрлер мен сыртқы саясатқа жауапты лауазымды тұлғалар қызметінен босатылды — Ақорда
- Санамның құпиясы: жан өлген соң қайда барады?
- Атыраулық тіс дәрігерлерінен 600 млн теңгенің мүлкі тәркіленді
- Қазақстанда ҰБТ форматы мен мазмұны өзгереді
- Қара кемпір
- Қымбатшылық жағдайында қаражат үнемдеу жолдары
- Египет курорттарында акулалардың жиілеуіне байланысты 10 отелдің жағажайлары жабылды
- Интуицияның құпиясы: жүректің үнін ести білу
- Зейнетақы жинақтарын стоматологиялық қызметке пайдалану уақытша тоқтатылды
- Қазақстандықтардың есепшоттарына кибершабуыл жасаған күдікті ұсталды
- Ыстамбұлда экономикалық жағдайға байланысты наразылық өтті
- 2025 жылғы қыркүйектегі Ай тұтылуы: ғалымдар не дейді?
- Жеңгесімен көңілдес болған жігіттің хаты