Кейбір тағам мен азы-түліктің ашып, бұзылып кетпеуі үшін тоңазытқыш қажет. Бірақ олардың кейбірін салқын және ылғалды ортада сақтауға болмайды. Бұл туралы дәрігер Димпл Джангда айтты.
 
Мына 4 өнімді тоңазытқышта сақтауға болмайды. 
 
1. Сарымсақ. Сарымсақты мұздатқан кезде оның көгеру қаупі артады. 
 
Сарымсақ бастарының қышқылдығы төмен, бұл оларды ботулизмнің қоздырғышы ретінде танымал Clostridium botulinum-ға бейім етеді.

 

Зияны көп пе? Шын мәнінде бұл жағдайды қалай шешуге болады? Жанармай багына кірген судың салдарынан көліктің дұрыс жүрмей қалатыны немесе тіптен іске қосылмай қалатыны туралы әңгіме көп.

Әсіресе, қыста көп таралады. Дегенмен, кейбір адамдар бұл қиындықты айналып өтетініне сенімді болса, енді бірі мәселені жою өте қиын екендігін айтып жатады.

 

Жүргізуші жолды анық көру үшін қайта-қайта сүртіп отырады...
 
Таныс жағдай ма? иллюстрациялық фото: ашық дереккөзден Көлік терезесі буланғанда қозғалыс қауіпсіздігі төмендейді. Сосын жүргізуші жолды анық көру үшін қайта-қайта сүртіп отырады. Кейбір автокөлік иелері бұл жағдайды елемей, булануды ауа-райына байланысты екен деп ойлап, әйнекті үнемі сүртіп жүреді. Дегенмен, тәжірибелі жүргізушілер мұндай мәселеден түбегейлі құтылуға болатынын айтады, тіпті арзан көлік болса да. Бүгін сол жүргізушілер ұсынған кеңестер жайлы сөз қозғамақпыз.

 

Адам орташа алғанда минутына 30 рет көзін жыпылақтатады. Әдетте екі көзіміз бір уақытта жыпылықтайды. Ал бір тәулікте көзімізді 10 мың рет, кейде тіпті 40-50 рет жыпылықтатамыз.
 
Жыпылықтау – рефлекс.
 
 Адам көзін жыпылықтату арқылы бірден екі функцияны атқарады. Біріншіден, көзімізді шаң-тозаңнан тазартамыз.

 

Нумеролог Құралай Бақыт 2024 жылы ел халқы неден сақтануы керегін айтты , - деп хабарлайды el24.kz, Massaget.kzке сілтеме жасап.

"Үкімет ауа райына жиі көңіл бөлуге тиіс. Әсіресе, егер күн ылғалды болса бірден тізгіндеу қажет. Еліміздің оңтүстік аймақтары мен Алматы қаласы назарда болған жөн. Қазіргі таңда кәсіби техникамен жұмыс істейтін мамандар аз, жеткіліксіз деуге болады. Сондықтан елге физика-химия бағытын жақсы меңгерген мамандар мен сарапшылардың көмегі керек.