Ашудас – дəмі қышқыл, уытсыз, кермек кристалдық тас.

Оның қолданысқа қалай енгені туралы нақты деректер кездеспесе де, әсіресе, шығыс елдері арасында кеңінен тараған.

Алғашында оның таралуына сауда керуендері мен емші-тәуіптер ықпал еткен. Деректерден осынау тастың көмегімен ел арасына белгілі емшілер тері, созылмалы аурулардан айықтырғаны туралы мысалды көптеп кездестіруге болады.

 

Қызанақтың құрамында адам организміне пайдасы мол В1, В2, В5, В6 және А, Е, С дәрумендері бар.

Қызанақты үнемі пайдалана отырып, иммундық жүйені нығайтып, жүрек қызметін жақсартып, ас қорытуды реттеп, холестеринді азайтуға болады. Қызанақ гастриттіемдеуге, жүрек-қан тамыр аурларында, асқазан ішек жолдары, іштің қатуы, қантты диабетке, семіздікке шалдыққан науқастар үшін құнды тағам.

 

Буын ауруларын емдемес бұрын неден пайда болғанын анықтап алған дұрыс. Ол үшін қан сараптамалары, рентген тексерулері жүргізіледі. Нәтижесінде, сараптама қорытындысына сәйкес ем тағайындалады.

Буын ауруларының түрлері қандай?

 

Су – тіршілік нәрі.Судың адам денсаулығына пайдасы көп. Суды дұрыс ішудің бірнеше ережесін білсеңіз, оның пайдасын еселеуге болады. Күнде таңертең аш қарынға бір стақан жылы су ішуді әдетке айналдырсаңыз, ағзада жағымды өзгерістер орын алады.

1. Ағза тазарады
Түнде ағза демалып қана қоймай, токсиндерден тазарады. Ал аш қарынға су ішу бұл процеске көмектесе түседі. Оған қоса, жүйелі түрде су ішу бұлшықеттер жасушалары мен жаңа эритроциттердің өңделуіне ықпал етеді.

 

Токио Медициналық және стоматологиялық университетінің Акушерлік және гинекология кафедрасының ғалымдары тұздалмаған қызанақ шырынын ішу қан қысымын, сондай-ақ "жаман" холестерин деңгейін төмендететінін анықтады.

Зерттеу нәтижелері Massaget.kzте жарияланған- деп хабарлайды el24.kz тілшісі.