Инсульт қауіпін жұмыртқа жоғарлатады, ал жеміс-жидектер мен көкөністер, ірімшік керісінше, қауіпті төмендетеді.
Инсульттың алдын-алу үшін диета ұстау керек дейді ғалымдар. European Heart Journal -да жарияланған зерттеуінде инсульттың негізгі екі түрі және оған қандай азық-түліктердің байланысы бар екені айтылды. "Еуропаның 9 мемлекетіндегі 418 мың адамды бақылаған зерттеушілер жеміс-жидек пен көкөністер инсульт қауіпін төмендететінінін айтты", - деп жазады зерттеудің авторы. Зерттеуде жұмыртқаны көп тұтыну инсульт қаупін арттыратыны жазылған. Ғалымдар зерттеуге қатысқан адамдарды 12 жыл бойы бақылаған. "Күніне артық 20 грамм жұмыртқа жеу инсульттың болу мүмкіндігін жоғарылатады", - делінген зерттеуде. Зерттеудің авторы, Шеффилд Университетінің кардиология профессоры Пол Эванстың айтуынша, қауіптің артуы немесе кемуіне тек тамақтану емес, әлеуметтік экономикалық факторлар да әсер етуі мүмкін.
Инсульттың алдын-алу үшін диета ұстау керек дейді ғалымдар. European Heart Journal -да жарияланған зерттеуінде инсульттың негізгі екі түрі және оған қандай азық-түліктердің байланысы бар екені айтылды. "Еуропаның 9 мемлекетіндегі 418 мың адамды бақылаған зерттеушілер жеміс-жидек пен көкөністер инсульт қауіпін төмендететінінін айтты", - деп жазады зерттеудің авторы. Зерттеуде жұмыртқаны көп тұтыну инсульт қаупін арттыратыны жазылған. Ғалымдар зерттеуге қатысқан адамдарды 12 жыл бойы бақылаған. "Күніне артық 20 грамм жұмыртқа жеу инсульттың болу мүмкіндігін жоғарылатады", - делінген зерттеуде. Зерттеудің авторы, Шеффилд Университетінің кардиология профессоры Пол Эванстың айтуынша, қауіптің артуы немесе кемуіне тек тамақтану емес, әлеуметтік экономикалық факторлар да әсер етуі мүмкін.