Токио Медициналық және стоматологиялық университетінің Акушерлік және гинекология кафедрасының ғалымдары тұздалмаған қызанақ шырынын ішу қан қысымын, сондай-ақ "жаман" холестерин деңгейін төмендететінін анықтады.

Зерттеу нәтижелері Massaget.kzте жарияланған- деп хабарлайды el24.kz тілшісі.

 

Наурыздан бастап қазақстандықтар түрлі вирусқа қарсы екпе алуға міндеттеледі. Бұл туралы Денсаулық министрлігі хабарлаған еді. 

Министрлік мәліметінше, енді медициналық көмектің кепілдік берілген көлемі шеңберінде тегін екпе алуға болады.

 

1. Салмағыңды ұста.
Жапондықтар салмақ қосуды, 10 мың аурудың бастауы деп айтады.


2. Дәрігерлерге сенбе. Дәрігерлер мен емшілердің көпшілігі тек пайда табу үшін.


3. Ғылым ешнәрсені емдеген жоқ.Сәл уақытқа ғана ауырсынуды басады. Бірақ аурудың негізгі себебін емдемейді.

 

Кейбір тағам мен азы-түліктің ашып, бұзылып кетпеуі үшін тоңазытқыш қажет. Бірақ олардың кейбірін салқын және ылғалды ортада сақтауға болмайды. Бұл туралы дәрігер Димпл Джангда айтты.
 
Мына 4 өнімді тоңазытқышта сақтауға болмайды. 
 
1. Сарымсақ. Сарымсақты мұздатқан кезде оның көгеру қаупі артады. 
 
Сарымсақ бастарының қышқылдығы төмен, бұл оларды ботулизмнің қоздырғышы ретінде танымал Clostridium botulinum-ға бейім етеді.

 

Зияны көп пе? Шын мәнінде бұл жағдайды қалай шешуге болады? Жанармай багына кірген судың салдарынан көліктің дұрыс жүрмей қалатыны немесе тіптен іске қосылмай қалатыны туралы әңгіме көп.

Әсіресе, қыста көп таралады. Дегенмен, кейбір адамдар бұл қиындықты айналып өтетініне сенімді болса, енді бірі мәселені жою өте қиын екендігін айтып жатады.