Су – тіршілік нәрі.Судың адам денсаулығына пайдасы көп. Суды дұрыс ішудің бірнеше ережесін білсеңіз, оның пайдасын еселеуге болады. Күнде таңертең аш қарынға бір стақан жылы су ішуді әдетке айналдырсаңыз, ағзада жағымды өзгерістер орын алады.

1. Ағза тазарады
Түнде ағза демалып қана қоймай, токсиндерден тазарады. Ал аш қарынға су ішу бұл процеске көмектесе түседі. Оған қоса, жүйелі түрде су ішу бұлшықеттер жасушалары мен жаңа эритроциттердің өңделуіне ықпал етеді.

 

Токио Медициналық және стоматологиялық университетінің Акушерлік және гинекология кафедрасының ғалымдары тұздалмаған қызанақ шырынын ішу қан қысымын, сондай-ақ "жаман" холестерин деңгейін төмендететінін анықтады.

Зерттеу нәтижелері Massaget.kzте жарияланған- деп хабарлайды el24.kz тілшісі.

 

Наурыздан бастап қазақстандықтар түрлі вирусқа қарсы екпе алуға міндеттеледі. Бұл туралы Денсаулық министрлігі хабарлаған еді. 

Министрлік мәліметінше, енді медициналық көмектің кепілдік берілген көлемі шеңберінде тегін екпе алуға болады.

 

1. Салмағыңды ұста.
Жапондықтар салмақ қосуды, 10 мың аурудың бастауы деп айтады.


2. Дәрігерлерге сенбе. Дәрігерлер мен емшілердің көпшілігі тек пайда табу үшін.


3. Ғылым ешнәрсені емдеген жоқ.Сәл уақытқа ғана ауырсынуды басады. Бірақ аурудың негізгі себебін емдемейді.

 

Кейбір тағам мен азы-түліктің ашып, бұзылып кетпеуі үшін тоңазытқыш қажет. Бірақ олардың кейбірін салқын және ылғалды ортада сақтауға болмайды. Бұл туралы дәрігер Димпл Джангда айтты.
 
Мына 4 өнімді тоңазытқышта сақтауға болмайды. 
 
1. Сарымсақ. Сарымсақты мұздатқан кезде оның көгеру қаупі артады. 
 
Сарымсақ бастарының қышқылдығы төмен, бұл оларды ботулизмнің қоздырғышы ретінде танымал Clostridium botulinum-ға бейім етеді.